Home

Nysgjerrigper blad

Nysgjerrigper

 1. Les Nysgjerrigper-bladet. Er du lærer? Sjek k ut de nye lærersidene våre! Lærersiden. Nysgjerrigpermetoden. Vil du forske? Nysgjerrigpermetoden er laget for å hjelpe barn å forske selv på ting de lurer på. Finn ut mer. Bli med i forskningskonkurranse
 2. Nysgjerrigper-bladet utgis fire ganger i året og inneholder forskning, fakta og vitenskap for barn. Både skoler og privatpersoner kan abonnere, og det koster ingenting
 3. Du kan abonnere på Nysgjerrigper-bladet. Det koster ingenting! Bestill nå. Hele bladet (PDF) Alle artiklene fra dette bladet. Spørsmål om nysgjerrigper.no nys@forskningsradet.no. Spørsmål om abonnement på Nysgjerrigper nysgjerrigper@mediaconnect.no Telefon: 23 36 19 16 . Til forskningsradet.no
 4. Nysgjerrigper-bladet. Bladet Nysgjerrigper kommer med fire utgaver i året. Det presenterer vitenskap og forskning for barn gjennom fargerike artikler. Bladet kan bestilles gjennom å tegne medlemsskap - enten som klasse, trinn, skole eller enkeltperson
 5. Nysgjerrigper

Av: Nysgjerrigper-redaksjonen, Les om iskald havforskning, forskning på venner, nordmenns handlevaner for 200 år siden - og edderkopper som er ego om natta. Et nytt blad fullt av spennende forskningstoff er nå ute Nysgjerrigper. BILDESERIE. SE BILDENE: Sjetteklassinger fikk leke med ild og bandasjere ekle sår. Byens sjetteklassinger fylte Campus med spørsmål og stor undring da de fikk leke seg til læring på Nysgjerrigperdagen. Hva er surest, sitron eller lime Nytt Nysgjerrigper-blad! Bli med til Florida, ned i havdypet, ut i verdensrommet - og tilbake igjen! Årets siste Nysgjerrigper-blad byr på mange godsaker fra forskningens og vitenskapens verden. 12. nov 2007 00:0

Bestill Nysgjerrigper-blade

 1. Elevene fra Tverlandet skole i Leirfjord hedres med sølvmedaljer i den landsomfattende Nysgjerrigper-konkurransen. - Alle som har vært med i Nysgjerrigper-konkurransen har forsket på nesten samme måte som nobelforskere. Det er den type nysgjerrighet og ambisjoner vi trenger for å løse utfordringene i Norge og resten av verden
 2. Lara og Ida Amalie til finalen i Årets Nysgjerrigper. Til toppen Om ØB.no; Adresse: Holteveien 5, 1400 Ski; Ansvarlig redaktør: Martin Gra
 3. Nysgjerrigper-bladet kommer 4-5 ganger i året. Her kan du lese om store oppdagere, arkeologi, verdensrommet, rare dyr og mye mer. Bladet inneholder også eksperimenter og forsøk. Bladet kan bestilles på nettsiden til nysgjerrigper.no. Du kan også laste ned bladet som pdf
 4. Nysgjerrigper-forskere søker svar om tranene i Leirfjord Elevene i 4.-7. trinn ved Tverlandet oppvekstsenter på utkikk etter traner i Leirfjord i fjor høst. Her venter de i skogen for å se om tranene på Vassmyra kommer tilbake etter at de først ble skremt opp. Foto: Mariann Vatn
 5. Nysgjerrigper Oslo, Norway. Forskningsrådets tilbud til barneskolen. Vi formidler forskning og vitenskap, og skaper forskertrang! Vil du ha bladet tilsendt på papir
 6. Vi sender ut et nytt Nysgjerrigper-blad denne uka. Bladet har fått ny drakt. Hva synes dere om det nye designet? Bestill abonnement på..

Nysgjerrigper November 17 at 3:33 AM · Finn ut hva insekter gjør om vinteren, les om hvaler som ble sendt på flytur for å få et bedre liv i frihet - og møt en katteforsker som kan det meste om katter Nysgjerrigper. 29. september 2011, kl. 00:00. Adresse: Ole Tobias Olsens Gate 2, 8622 Mo I Rana; Telefon: 75 12 55 00; Ansvarlig redaktør: Marit Ulrikse Nysgjerrigper-bladet. Tidskrift barnetrinn 1-2 barnetrinn 3-4 barnetrinn 5-7 Ottar. Tidskrift PNAS. Tidskrift ungdomstrinn 8-10 vg1.

Les Nysgjerrigper nr

Finn Nysgjerrigpermetoden i ekte Nysgjerrigper-prosjekter. Til denne Lesekroken skal dere bruke både artiklene på side 10, Hvorfor blir bananer brune, og side 11, Biola-mysteriet, samt plakaten om Nysgjerrigper-konkurransen midt i bladet Elevene formidlet arbeidet sitt, blant annet gjennom artikkel i Helgelands Blad i fjor høst. Øvrige vinnere ¤ Årets vinneren av Nysgjerrigper-konkurransen er 3. klasse ved Storevarden skole utenfor Stavanger, som ville finne ut hvorfor Biola-glass var stripete når innholdet var tømt Nysgjerrigper-magasinet distribueres som brevpost. Unntaket er abonnement på over 41 eksemplarer, der bladpakkene sendes som bedriftspakke. Dersom abonnenten opplever manglende levering og gir beskjed, vil vi sørge for å sende nye blader. Endring av vilkår. Nysgjerrigper forbeholder seg retten til å gjøre endringer i ovennevnte vilkår

Alle Lesekroken

Nysgjerrigper-bladet - Nysgjerrigper

Nysgjerrigper er Norges forskningsråds tilbud til alle elever og lærere i 1.-7. klasse. Konkurransen går gjennom hele året, og i hvert blad kårer vi en vinner som får et mikroskop Nysgjerrigper, Oslo, Norway. 5,088 likes · 71 talking about this. Forskningsrådet ønsker at alle barn skal lære om forskning og hvordan de kan forske selv. Nysgjerrigper er for elever og lærere i.. Abonnement på Nysgjerrigper-bladet. Du kan melde deg inn som individuelt medlem i Nysgjerrigper og abonnere på Nysgjerrigper-bladet (selv om klasseabonnement er det vanligste). For å kunne administrere medlemskapet ditt og sende bladet til rett mottaker må vi lagre navn, adresse og e-postadresse

Abonnement på Nysgjerrigper-magasinet er den perfekte julegaven for nysgjerrige lesere mellom 9 og 13 år. For bare 100 kroner får du en velkomstpakke med fire blader og en refleksbag + ett års abonnement på magasinet. Bestill før 12. desember for å få velkomstpakken før jul Nysgjerrigper, Oslo, Norge. 5 172 liker dette · 50 snakker om dette. Forskningsrådet ønsker at alle barn skal lære om forskning og hvordan de kan forske selv. Nysgjerrigper er for elever og lærere i.. Nysgjerrigper. Hvorfor blir det popcorn av maiskorn? Hva er lav? Hvem var vikingene? Hvorfor er algene viktige? Svar på disse spørsmålene og mye mer spennende får du, hvis du leser den siste utgaven av Nysgjerrigper. Du finner to eksemplar av det nyeste bladet på skolebiblioteket, som du kan lese når du er på skolen. Fra forsiden Nysgjerrigper er Norges forskningsråds tilbud til barn og unge med mål om å stimulere utforskertrang og vitelyst. Les mer Magasinet kommer ut 4 ganger i året og skoleklasser i hele Norge kan abonnere helt gratis

Nytt blad! - Nysgjerrigper

Nysgjerrigper er Norges forskningsråd sitt tiltak innen forskning for barn og unge. Det omfatter formidling gjennom et blad og nettsted og en forskningskonkurranse for barnetrinnet. Siden oppstarten i 1996 har årlig over 2000 barn deltatt i konkurransen Årets Nysgjerrigper (Furøy 2011) Nysgjerrigper vil med Lesekroken gi tips til. hvordan tekstene i Nysgjerrigperbladet kan. brukes til å øke elevenes lesekompetanse. Til. hvert blad får du en ny utgave av Lesekroken. med utgangspunkt i en av artiklene fra bladet. Lesekroken består av tre typer oppgaver. Den. ene går på en lesestrategi, den andre går på Bilag: Polarforskning - Nysgjerrigper Nysgjerrigper er vårt tilbud til elever og lærere i barneskolen. Målet er at barn skal få vite hva forskning går ut på, lære om forskning og selv prøve å forske. Skoleklasser kan abonnere på Nysgjerrigper-bladet, delta i Nysgjerrigper-konkurransen og bruke Forskningsrådets opplegg for arbeid med vitenskapelig metode i skolen Nysgjerrigper. Gull igjen til Storevarden skole: 3. klassingene ble hyllet av statsministeren. Flere elever på Storevarden skal spise tomatsuppe hver dag i to uker. Storevarden-elever fikk egen stand under Forskningsdagene. Storevarden skole har fire (!) finalister i årets Nysgerrigper

Hovedmålet med Nysgjerrigper er å oppmuntre barn og unge til å ta vare på og dyrke sin nysgjerrighet, forskertrang og fantasi. Det er Norges forskningsråd som er ansvarlig for Nysgjerrigper. Prosjektet utgir Nysgjerrigper-bladet, arrangerer konkurransen Årets nysgjerrigper og driver nettstedene nysgjerrigper.no og nysgjerrigpermetoden.no av Nysgjerrigper-bladet som du leser nå. Med halen inkludert er rotten. 82 centimeter lang og veier 1,5 kilo. Hjernen er vårt mest fantastiske organ i kroppen. Med den kan vi tenke og lære nye ting. Den kan. også sette sammen nye tanker av ting du allerede. kan. Dermed oppstår en idé om noe du aldri har. sett eller opplevd selv

Nytt blad ute på Nysgjerrigper.no nå! Les om barn som forsker på hum... ler , arkeologer som finner skatter under isen og hva forskere har funnet ut om folk som går seg vill Se me Her finner du oppgavesett med kenguruoppgaver, tidligere publisert i bladet Nysgjerrigper. Oppgavene er oversatt og tilrettelagt av Matematikksenteret Du eller klassen din kan abonnere på Nysgjerrigper og motta bladet fire ganger årlig. Alle nye medlemmer får velkomstpakke. Redaktør: Åshild Skadberg / NTB. ISSN: 0808-2073 I årene som fulgte, utvidet prosjektet formidlingsflaten. TV-programmet Nysgjerrigperiskopet (forløperen til dagens Newton) startet opp i 1993, i 1994 kom første nummer av Nysgjerrigper-bladet og i 2003 den første nettsiden sammen med programmet Forskerspiren på TV2

Er du en Nysgjerrigper? Vi har redesignet det populære magasinet, og her er endelig resultatet. Nysgjerrigper er Norges forskningsråds tilbud til barn og unge med mål om å stimulere utforskertrang og vitelyst. Magasinet kommer ut 4 ganger i året og skoleklasser i hele Norge kan abonnere helt gratis Har du sett det nye Nysgjerrigper-bladet? Fortell oss gjerne hva du synes om det nye utseendet i dette korte spørreskjemaet Nysgjerrigper vil med Lesekroken gi tips tilhvordan tekstene i Nysgjerrigperbladet kanbrukes til å øke elevenes lesekompetanse. Tilhvert blad får du en ny utgave av Lesekrokenmed utgangspunkt i en av artiklene fra bladet.Lesekroken består av tre typer oppgaver Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad mener prisen på 219 kroner i måneden er latterlig billig. - Leserne får latterlig mye for pengene. Men det ligger god analyse og faglig begrunnelse bak, så vi ligger på riktig prisnivå nå, men det kommer til å øke, sier han

nysgjerrigper.no Om forskning og vitenskap for barn og unge Du finner oprifter på gøyale eksperimenter og kan sende inn spørsmål til forsker READ. Nysgjerrigper 2/2010.17. årgangHiv ohoi!Tema: trekkfugle

Rana Blad - Nysgjerrigper

Nysgjerrigper er Norges forskningsråds. tilbud til alle elever og lærere i. 1.-7. klasse. Bladet Nysgjerrigper. og nett stedet nysgjerrigper.no er. viktige deler av tilbudet. Hovedmålet. er å oppmuntre barn og unge til å. ta vare på og dyrke sin naturlige. nysgjerrighet, utforskertrang og. fantasi. Tiltaket er Forsknings rådet

Nytt Nysgjerrigper-blad

Nysgjerrigper, Oslo, Norway. 4,487 likes · 11 talking about this. Forskningsrådet ønsker at alle barn skal lære om forskning og hvordan de kan forske selv. Nysgjerrigper er for elever og lærere i.. Nysgjerrigper-bladet. Nysgjerrigper nr. 4-2019 by Nysgjerrigper - issuu. Barnebok - Nordfjord Folkemuseum / DigitaltMuseum. Middelmådig butikkmusikk fra en overraskende uinteressant Barnebok - Nordfjord Folkemuseum / DigitaltMuseum. HVOR ER DE OM VINTEREN? Quiz, kryssord og sudoku. Nysgjerrigper vil med Lesekroken gi tips til hvordan tekstene i Nysgjerrigperbladet kan brukes til å øke elevenes lesekompetanse. Til hvert blad får du en ny utgave av Lesekroken med utgangspunkt i en av artiklene fra bladet Det er tid for matpakker igjen og vi minner om hvordan unngå at knekkebrød blir myke i matboksen-tipsene til Nysgjerrigper-vinnerne fra Haukås skole - Det skyldes et fenomen vi kaller spenningsenergi, forklarer Vagn Lundsgaard Hansen til Nysgjerrigper-bladet. Han forsker på knuter, og mener det er nærmest umulig å ikke vri ledninger når.

Nysgjerrigper - Helgelands Blad

Nysgjerrigper er Norges forskningsråds tilbud til alle elever og lærere i 1.-7 1-30 blader, 4 utgaver: 150 kr 31-60 blader, 4 utgaver: 300 kr og så videre! ØMERKE ILJ T M Nysgjerrigper-bladet har skrevet om at ungarske forskere ga maur honning og honningvann og ting til å frakte maten med. Maurene fikk valget mellom naturlige ting, som pinner og jord, og kunstige ting, som papir og biter av svamp - Nysgjerrigper-prosjektet har eksistert i ti år og vært en stor suksess. Nå håper vi at nettstedet kan bidra til enda større interesse for de ulike delaktivitetene i prosjektet, sier informasjonsdirektør Paal Alme i Norges forskningsråd, og nevner bladet Nysgjerrigper, konkurransen Årets Nysgjerrigper og eksperimenter og forsøk som kan pirre barn og unges nysgjerrighet

Nysgjerrigper. Pinterest. Ressurser for u.skole. Flere gode ideer. Kjøp bøkene. Mere. Trykk på de 3 strekene for meny. Frø, blomster, planter og trær. Plantens deler.pdf. Dersom plantesaften i bladet er sur, vil bladet få en klar rød farge. Om saften er litt sur, går fargen mot purpur. Bjørk,. Hvorfor kler trærne seg nakne om vinteren? Fryser de ikke? Og hvorfor mister løvtre blader, mens bartrærne beholder nålene på

Nysgjerrigper-bladet

Mia og Marius stiller opp på Nysgjerrigpers 20-årsfest. Der utfordrer de Terje til å finne ut i hvilket år bladet Nysgjerrigper var dobbelt så gammelt som spalten til Mia og Marius, og Marianne til å finne det maksimale antall kakestykker ved hjelp av tre rette kutt Nysgjerrigper-forskere søker svar om tranene i Leirfjord Tverlandet oppvekstsenter har valgt tranene i Leirfjord som årets forskningsprosjekt. Filed Under: Reportasje Tagged With: Fugler , Leirfjord , Nysgjerrigper , skol Nysgjerrigper er Forskningsrådets tiltak rettet mot elever i barneskolen, og formidler forskning på en enkel, morsom og fargerik måte gjennom blant annet nettsted, blad og forskningskonkurransen Årets Nysgjerrigper I år er nesten 2500 elever med i Nysgjerrigper-konkurransen! De er fra 70 forskjellige skoler fra Svalbard til Arendal. Og de er nysgjerrige på alt mulig: isbjørngrenser, flaskeflipping, sure folk på bussen, promp, ulvedebatten, mobilbruk på do, lukten av brent hår, hemmelige bekker og mye, mye mer. Nå skal juryen få lese og vurdere fram til påske

Østlandets Blad - Årets Nysgjerrigper

Bare blad For dem som virkelig er opptatt av design kan det være en idé å plukke bort blomstene (og sette dem i en vase) og bruke disse pelargoniene som bladplanter Nysgjerrigper-blad side 32-34. Her kommer informasjon om hvordan skoledagen blir organisert. Vi har delt trinnet inn i tre grupper, som får hvert sitt faste klasserom. Markus, Anita, Thor Erik (Nina Constance) og Vilde vil være sammen med hver sin gruppe og møter sin faste gruppe hver morgen ute på oppstillingsplassen Lurøy Kommune har ingen påviste smittetilfeller, men smittetallene i regionene er stigende.Lurøy kommune oppfordrer alle som bor og oppholder seg i kommunen til å bidra til å begrense..

Eksperimenter for barnINSPIRIA i media | INSPIRIA science center

naturfag.no: Nysgjerrigper-blade

Flett juletrekurver som sier det du har på hjertet! Dansk forsker har lagd en sjablonggenerator der du kan taste inn din egen tekst og så skrive ut en mal som du kan klippe etter Nysgjerrigper har en artikkel om hvordan man lekte i «gamledager». Den har den illustrerende tittelen «Da ingen passet på» Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2 har leker fra gamledager som et tema. Undervisningsstoffet starter med et innslag fra NRK Hedmark og Oppland. Her treffer skoleklasser eldre og får høre og prøve Plan for 6.trinn, Lindhøy skole Uke 18, 2020 Mandag: Samarbeidsoppgave: HVERDAGSLIV I VIKINGTIDA Gaia samfunnsfag: • Les s 36 -37 38 39. Les på tur, korrigér. Du kan også laste ned Nysgjerrigper-bladet. Andre språk 27. Català 9. Česky 751. Dansk 31. Deutsch 109. English 5,595. Español 679. Français 543. Galego 71. Hrvatski 2.

Alle utgaver av Nysgjerrigper-bladet. Nysgjerrigper Konkurranse. Nysgjerrigper on Twitter: Den fantastiske Alle utgaver av Nysgjerrigper-bladet. Enstemmig til topps. Alle utgaver av Nysgjerrigper-bladet. Nysgjerrigper-konkurransen. Se hva barn forsker på! Årets Nysgjerrigper Nysgjerrigper-bladet. Nysgjerrigper-bladet. Bladet. Stjørdalens Blad får første kvinnelige redaktør - Bladet. Populære innlegg: Retract-a-blade #1 Knife.

Nysgjerrigper-forskere søker svar om - Helgelands Blad

Nysgjerrigper er Norges forskningsråds tiltak for elever og lærere i barneskolen. I tillegg til konkurransen Årets Nysgjerrigper rommer tiltaket blant annet Nysgjerrigper-bladet som i dag har nærmere 80 000 lesere, lærerveiledning i vitenskapelig arbeidsmetode og nettstedet www.nysgjerrigper.no som formidler forskning til barn og unge Spill deg til kunnskap og sett kunnskapen på spill! PRØV NYE GRUBLE.NET; 5 rette; For nettbrett; Grubliser. Einsteins gåte; Gulifiserin

Nysgjerrigper - Issu

Nysgjerrigper på norgesreise. Riksarkivets utgivelse av en embetsmanns rapporter fra Norge på begynnelsen av 1800-tallet er en helt spesiell leseglede. Røyk i fjæra: Med fremveksten av den norske glassindustrien fra midten av 1700-tallet, bidro tangbrenning til sysselsetting langs kysten Legg frøene på et bord. Elevene går med hendene på ryggen, og deretter plukker de fem blader. 2. Hvorfor er det slik? Lag hypoteser ved å rangere frøene i rekkefølge fra hvilket som er best. Hypotesen kan være f.eks jeg tror dette frøet er best fordi det er størst. 3. Legg en plan Gjør det gjerne felles i klassen Spire spillet. Jeg har laget et kortspill i naturfag for 1. - 4.klasse. Det heter Spirespillet og er laget i både bokmål og nynorsk. Print ut kortene og laminer dem. Spill gjerne med alle 8 temaene på en gang eller ta ett og ett tema

Knuts tips om makrofotografering: 09/01/2011 - 10/01/2011

Årets Nysgjerrigper 2002 kåret Klasse 7A ved Vevelstadåsen skole har gjennom sin forskning kommet frem til at når du slår to egg mot hverandre vil alltid ett egg knuse fordi det vil være en ørliten forskjell i eggeskalltykkelsen mellom de to eggene Et ørlite sitat fra nysgjerrigper.no: «Nysgjerrigper vil med Lesekroken gi tips til hvordan tekstene i Nysgjerrigperbladet kan brukes til å øke elevenes lesekompetanse. Til hvert blad får du en ny utgave av Lesekroken med utgangspunkt i en av artiklene i bladet. » Til hver artikkel følger det med 3 oppgaver Nysgjerrigper-forskere søker svar om tranene i Leirfjord Nysgjerrigper, Drammensveien 288, Oslo (2020) PPT - Nysgjerrigperprosjekt PowerPoint Presentation, free Se hva barn forsker på! Camilla Aaserud blir Betonmasts egen NysgjerrigPer - Betonmast. Se hva barn forsker på Ringsaker Blad. Fire nye smittetilfeller i Elverum lørdag. De hadde én ting til felles. Ansatte var i karantene - arbeidsgiver skal ha sendt dem ut i jobb Elverumskvinnen ble dømt for hatefulle ytringer i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten - nå har Høyesterett felt do

 • Vafler kryssord.
 • To nisi english subtitles.
 • Pris asbest.
 • Reife orangen erkennen.
 • Aluminiumsrør 70mm.
 • Orkney islands flag.
 • Titanic film 2012.
 • Venstresidig hemicolectomi.
 • Samtalen magnus.
 • Jon øigarden hus.
 • Bobcat bensheim.
 • Salvador dali självporträtt.
 • Prima catering havstein.
 • Kuldefølelse i magen.
 • Méatotomie moyenne douleur.
 • Burot te.
 • Bvn kurs.
 • Linda merete gundersen.
 • Johnny b goode bass tab.
 • Arvidsjaurs plåtslageri snöraka.
 • Kalligrafi kurs oslo.
 • Top 100 songs of all time.
 • Samsung gear s3 classic.
 • Mi jardin de rosas para compartir en facebook.
 • Wahre zitate über das leben.
 • Duke ellington big band.
 • Km friidrett rogaland resultater.
 • Beste bruktbilkjøp stasjonsvogn 2018.
 • Röda kinder barn.
 • Anti bvb lieder.
 • Beste bilkjøp 2017.
 • Ilo konvensjonen fn.
 • Norges billigste kommune å bo i.
 • Router apple test.
 • Grunder norge.
 • Em håndbold kvinder 2018.
 • Rega planar 3.
 • Keanu reeves wife jennifer syme.
 • Ole paus konfirmasjonssang.
 • Troja imdb.
 • Vw tiguan navigation.